Ingrediente:
500 g biscuiti populari
80 g ciocolata 65% cacao
200 ml lapte 100 g zahar
100 g unt
200 g rahat asortat
100 g nuca
esenta de rom
fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
1. Biscuitii se rup în bucati potrivite si se pun într-un bol mare.
2. Miezul de nuca se marunteste, iar rahatul se taie cubulete mici.
3. Laptele, zaharul, untul si ciocolata maruntita, se pun la foc într-o cratita mare.
4. Se amesteca pana ajunge în punctul de fierbere si se mai lasa pe foc aproximativ 1 minut.
5. Se lasa amestecul sa se racoreasca 3-4 minute, după care se pune esenta de rom, iar apoi se toarna peste biscuiti.
6. Se adauga rahatul si miezul de nuca maruntit si se amesteca.
7. Pe o folie de plastic se presara fulgi de cocos, dupa care se adauga jumatate din compozitia obtinuta, se ruleaza si se preseaza sa nu ramana goluri de aer si se închide la capate.
8. La fel se procedeaza si cu compozitia ramasa, iar cele doua batoane rezultate se dau la frigider peste noapte.
Pofta buna!
500 g biscuiti populari
80 g ciocolata 65% cacao
200 ml lapte 100 g zahar
100 g unt
200 g rahat asortat
100 g nuca
esenta de rom
fulgi de cocos pentru ornat
Mod de preparare:
1. Biscuitii se rup în bucati potrivite si se pun într-un bol mare.
2. Miezul de nuca se marunteste, iar rahatul se taie cubulete mici.
3. Laptele, zaharul, untul si ciocolata maruntita, se pun la foc într-o cratita mare.
4. Se amesteca pana ajunge în punctul de fierbere si se mai lasa pe foc aproximativ 1 minut.
5. Se lasa amestecul sa se racoreasca 3-4 minute, după care se pune esenta de rom, iar apoi se toarna peste biscuiti.
6. Se adauga rahatul si miezul de nuca maruntit si se amesteca.
7. Pe o folie de plastic se presara fulgi de cocos, dupa care se adauga jumatate din compozitia obtinuta, se ruleaza si se preseaza sa nu ramana goluri de aer si se închide la capate.
8. La fel se procedeaza si cu compozitia ramasa, iar cele doua batoane rezultate se dau la frigider peste noapte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu