Ingrediente:
500 g fasole boabe uscata
2 cepe
1 morcov
2 ardei
6 rosii cherry
1 lingura pasta de tomate
1/2 telina mica
50 ml ulei
patrunjel frunze
sare
piper
Mod de preparare:
1. Se alege fasolea boabe si se pune la înmuiat în apa cu o seara înainte de gatit.
2. Se pune la fiert în 3 l de apa, iar dupa 10 minute de fierbere se înlocuieste cu alta apa fierbinte. Procedura se repeta de 2 ori.
3. Se spala legumele, se curata si se toaca cubulete, în afara de rosii.
4. Separat într-o oala se pun legumele in uleiul încins în prealabil si se lasa cateva minute sa se soteze.
5. Peste legumele sotate se adauga pasta de tomate, rosiile decojite si 5 polonice de supa de fasole, si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.
6. Fasolea fiarta se adauga peste legume si se mai lasa pe foc circa 5 minute.
7. Se adauga sare si piper, dupa gust, iar dupa ce se ia de pe foc, se adauga patrunjel tocat marunt.
Pofta Buna!
500 g fasole boabe uscata
2 cepe
1 morcov
2 ardei
6 rosii cherry
1 lingura pasta de tomate
1/2 telina mica
50 ml ulei
patrunjel frunze
sare
piper
Mod de preparare:
1. Se alege fasolea boabe si se pune la înmuiat în apa cu o seara înainte de gatit.
2. Se pune la fiert în 3 l de apa, iar dupa 10 minute de fierbere se înlocuieste cu alta apa fierbinte. Procedura se repeta de 2 ori.
3. Se spala legumele, se curata si se toaca cubulete, în afara de rosii.
4. Separat într-o oala se pun legumele in uleiul încins în prealabil si se lasa cateva minute sa se soteze.
5. Peste legumele sotate se adauga pasta de tomate, rosiile decojite si 5 polonice de supa de fasole, si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute.
6. Fasolea fiarta se adauga peste legume si se mai lasa pe foc circa 5 minute.
7. Se adauga sare si piper, dupa gust, iar dupa ce se ia de pe foc, se adauga patrunjel tocat marunt.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu