marți, 4 octombrie 2016

Reteta de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente:

1 kg fasole uscata alba un ciolan afumat
2 cepe
2 morcovi
o jumatate capatana telina
o radacina patrunjel
un ardei gras
o lingura boia de ardei dulce
3 linguri pasta de tomate
sare, piper si cimbru dupa gust
patrunjel verde

Mod de preparare: 

1. Se pune fasolea intr-o oala cu apa rece cu o seara inainte de a se gati pentru a se inmuia.
2. Se pune pe foc si, dupa cateva minute de clocot, se scurge apa; operatiunea se repeta de 2-3 ori, dar atentie, peste fasolea scursa se pune tot apa fiarta pusa pe foc in alta oala.
3. Dupa oparirea fasolei de 2-3 ori, se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat; se ia spuma de cate ori este nevoie.
4. Se incearca fasolea luand cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, iar daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste, iar fasolea incepe sa se farame.
5. Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte.
6. Adaugam pasta de tomata, boiaua de ardei si cimbrul si dregem cu sare si piper.
7. Pisam legunele fierte si le turnam inapoi in oala amestecand pentru a nu se forma cocoloase.

Se serveste cu muraturi.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu